Logo Gezond en Bewust
Logo Gezond en Bewust

AromaTouch Therapie

Een klinische toepassing van Essentiële Oliën

Wat is de AromaTouch Therapie

De AromaTouch Therapie (of AromaTouch techniek) is een klinische benadering om essentiële oliën toe te passen. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot aan de voeten. De toepassing heeft ten doel het sympathische en parasympatische zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. De AromaTouch techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Het bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren en geeft ondersteuning aan een gezond functionerend autonoom stelsel, hierbij wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde essentiële oliën voor een krachtig therapeutische werking.

Hoe het werkt

De AromaTouch techniek omvat vier primaire stappen: stress vermindering, vermindering van toxische belasting (verbetering van het immuunsysteem), vermindering van ontstekingsreacties en homeostase.  Deze techniek is ontwikkeld om systematisch stressoren aan het autonome stelsel te minimaliseren en te balanceren. Elke stap in het proces omvat twee essentiële oliën, een enkelvoudige olie of een gemengde olie, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond emotioneel en fysiologisch functioneren.

1. Stress management

Een verhoogd stress niveau gedurende een langere periode kan negatieve gezondheidsreacties veroorzaken zoals bv. hart- en vaatziekten, depressie en slapeloosheid.

Dit heeft een negatieve impact op het immuunsysteem. Ten behoeve van stress vermindering worden tijdens de AromaTouch techniek Balance (een blend van essentiële oliën) en Lavendel essentiële olie gebruikt:

Balance: grondende olie die een gevoel van welbevinden bevordert en het zenuwstelsel kalmeert
Lavendel: rustgevende olie, vermindert angst, reduceert stress en heeft een verzachtende werking.

 

2. Toxische belasting

Het immuun systeem kan worden afgezwakt door onder meer de omgeving (ziekteverwekkers, vrije radicalen), voeding (hormonen of bestrijdingsmiddelen, smaakversterkers etc. in voedingsmiddelen), en medische behandelingen (narcose, medicatie etc.). Om de toxische belasting te verminderen worden Melaleuca essentiële olie en On Guard (een blend van essentiële oliën) gebruikt.

Melaleuca: verlicht infecties, heeft (huid) helende eigenschappen, is werkzaam bij bestrijding van ongewenste pathogenen/bacteriën
On Guard: heeft reinigende en desinfecterende eigenschappen, beschermt tegen ziekte en verbetert de weerstand.

3. Ontstekingen

Ontstekingsreacties kunnen ontstaan als lichaamsweefsel beschadigen door bacteriën, trauma, gifstoffen, hitte, etc.

Chronische ontstekingen kunnen leiden tot schade aan weefsels en daardoor pijnbevorderende gevolgen hebben. Om deze ontstekingsreactie te verminderen worden de essentiële olie blends AromaTouch en Deep Blue gebruikt.

Aromatouch: krachtige blend van essentiële oliën met een verzachtende en licht verkwikkende werking bij acute en chronische issues, bevordert een gezonde circulatie
Deep Blue: krachtig pijnstillende werking op o.a. spieren en gewrichten, brengt verkoeling en werkt ontstekingsremmend.

.4. Homeostase

Homeostase is het evenwicht wat ervoor zorgt dat het lichaam gezond blijft door het op peil houden van voedingsstoffen en afvalstoffen in de cellen. Als dit niet in evenwicht is kan er sprake zijn van een autonome disbalans, dit kan voortvloeien uit o.a. stress, verminderde immuniteit en ontstekingen. Ter bevordering van homeostase worden tijdens de AromaTouch techniek Wilde sinaasappel en Pepermunt essentiële olie gebruikt
Wilde sinaasappel: beschermende eigenschappen, stress regulerend, stemmingsbevorderend en kalmerend
Pepermunt: oppeppend, geeft rust in het hoofd, heeft het vermogen om te verkwikken en tegelijkertijd te kalmeren, zowel mentaal als fysiek.