Logo Gezond en Bewust
Logo Gezond en Bewust

Werkwijze

Als Orthomoleculair therapeut kan ik je, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoefte, praktische en haalbare handvatten meegeven. Hierdoor kun je op een gezonde en bewuste manier aan je (emotionele) gezondheid werken.

Intake

Om inzicht te krijgen in klachten, eventuele verstoringen, leefstijl, voeding en een effectieve manier om de gezondheid zo optimaal mogelijk te ondersteunen, neem ik graag de tijd om hier samen met jou naar te kijken. Dit kan tijdens een intake gesprek (eerste consult) en neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Vooraf stuur ik je dan een anamnese (medische vragenlijst) die we tijdens de intake ook doornemen.

In de loop van een eerste consult ontstaat er meestal een redelijk beeld van wat er aan de hand kan zijn. Hierbij kun je denken aan factoren zoals voeding, leefstijl, toxische belasting, stress en/of andere dingen die ten grondslag kunnen liggen aan bepaalde klachten.

Werken aan emotionele gezondheid

Vervolgconsult

Na de intake en eventueel bloedonderzoek (in de vorm van een EMB test, zie onderstaand) maak ik een behandelplan. Daarin staat wat we concreet kunnen doen om het zelf genezend vermogen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van de voeding, leefstijl en eventuele supplementen die een positieve bijdrage kunnen leveren en het zelf genezend vermogen extra kracht bij kunnen zetten. Ik test dan voor je uit of je bepaalde voedingssupplementen daadwerkelijk nodig hebt. Het is zonde om iets te nemen wat je eigenlijk niet nodig hebt en daar waar mogelijk komt voeding altijd op de eerste plek. Indien je dit wenst kan ik ook een uitgebreide lijst van voedingsmiddelen uittesten zodat goed inzichtelijk wordt welke voeding ondersteunend dan wel belastend is. Een vervolgconsult duurt meestal 60 – 90 minuten.

EMB test

Soms blijkt dat er iets meer voor nodig is om te achterhalen waardoor verstoringen of een ziektebeeld zijn ontstaan. In dat geval kan een EMB test (Energetisch Morfologische Bloedtest) uitkomst bieden. Hierbij wordt middels een vingerprikje wat bloed afgenomen en opgestuurd.
Na 2-3 weken ontvang ik daarvan de uitslag in de vorm van een uitgebreid verslag. Dit kan in diverse gevallen beter inzichtelijk maken wat (mede) ten grondslag kan liggen aan een klacht of aandoening. Een aantal energetische belastingen die hiermee kunnen worden opgespoord zijn vrije radicaal belasting, leverbelasting, darmverstoring, parasietbelasting, pH balans, B12 status, vitaminen- en mineralenpanel, spoorelementenpanel, toxische belasting, virale en bacteriële belasting en geopatische stress. Ook eventuele voeding allergieën en/of intolleranties kunnen hierin naar voren komen. Meer informatie over de EMB test.

Focus en aandacht; de kracht onder de klacht

Ik vind het fijn en erg waardevol om aan het einde van een (eerste of vervolg) consult samen met degene tegenover me, even een moment van ontspanning, rust, aandacht en focus te hebben. Dit omdat het op een andere laag (waar we niet altijd de vinger op kunnen leggen) ook iets in beweging kan zetten. Dit heeft te maken met ‘de kracht onder de klacht’, waar ik tijdens het consult graag meer over vertel.

Natuurwandeling als therapie

Natuurwandeling

Tijdens het consult kun je rekenen op mijn volle aandacht en focus op datgene wat voor jou aandacht vraagt, heel graag ben ik er voor jou! Als jij het fijn vindt, de (weer) omstandigheden en jouw (fysieke) omstandigheden het toelaten, kunnen we een consult combineren met een heerlijke wandeling in de natuur en het nuttige met het aangename verenigen!

 

Consult op locatie

Als het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is om naar mij te komen, dan kan ik ook naar jou komen, geen enkel probleem. Afhankelijk van de afstand en reistijd bereken ik hiervoor in overleg een reiskostenvergoeding.